Meest gestelde vragen (FAQ)


Staat uw vraag hier niet tussen?

Neem direct contact met ons op


Toeristenvaarten duren 60 minuten. Prive groepsrondvaarten zijn ingedeeld in blokken van 1.5 en 2 uur. Als u langer wenst te varen kunt u 2 blokken achter elkaar reserveren.

Uiteraard! Op onze rondvaarten is er altijd een kundige gids aan boord die u alles kan vertellen over Zwolle. Terwijl u door de grachten vaart krijgt u uitleg over alles wat u ziet. Prive groepen kunnen ook kiezen voor muziek aan boord.

Iedereen is welkom bij Rondvaart Zwolle! Onze boten zijn ook voor mensen die minder goed ter been zijn toegankelijk. Onze schippers helpen u aan boord en uw rollator of rolstoel kan desgewenst op de opstapboot geparkeerd worden. Al onze boten zijn toegankelijk d.m.v. enkele traptreden. Wij hebben geen rolstoel lift, maar wij doen ons best om iedereen veilig aan boord te helpen. Indien u twijfelt over de toegankelijkheid dan adviseren wij u om even te komen kijken voordat u reserveert.

Bij de opstaplocatie ligt een vaste boot, deze kunt u oplopen via de steiger (of rijden met uw rolstoel). Vervolgens komt u met 3 eenvoudige treden aan boord, desgewenst met hulp van onze schippers!

Op onze rondvaartboten zijn geen toileten aanwezig i.v.m. de lage bruggen, maar bij prive rondvaarten kan op verzoek altijd ergens tussendoor gestopt worden om gebruik te maken van een toilet!

Jazeker, touringcars kunnen op de Kamperpoorterbrug direct naast onze boten stoppen om mensen in- en/of uit te laten stappen. Langer parkeren op de brug is niet toegestaan.

Zie voor informatie over parkeren onze pagina Opstaplocatie & Parkeren!

In een uur varen we door het centrum van Zwolle. Indien u langer vaart varen we ook buiten het centrum. Voor een beschrijving van alle bezienswaardigheden langs de route leest u meer onderaan deze pagina!

De rondvaartboot maakt een rondje en komt dus weer aan waar u ook bent opgestapt. Groepen met een prive rondvaart kunnen op afspraak in principe overal op en afstappen.

Tijdens de gebaksvaart komt er onderweg gesorteerd gebak van de beste banketbakker van Zwolle, Lindeboom, aan boord. De banketbakker laat het zakken met een mandje vanaf de brug waar u onderdoor vaart! Ook heeft u de keuze uit koffie of thee aan boord.

Voor de overige caterings mogelijkheden verwijzen wij u naar deze pagina

We varen het liefst met een open boot want zo ziet u het meest van de prachtige stad Zwolle! Maar bij regen wordt de boot overdekt.

Heeft u kaartjes gereserveerd voor de toeristenvaart? Dan kunt uw reservering eenmalig, kosteloos omboeken. Hoe dit kan leest u in uw bevestigingsmail.

Heeft u een groepsrondvaart gereserveerd en wenst u te annuleren? Dan verwijzen wij u graag naar onze algemene voorwaarden.

Op onze 40 persoons boot de "Zwerver 2.0" mogen officieel maximaal 50 personen aan boord. 

Op onze 90 persoons boot "Achter de Geraniums" mogen officieel maximaal 103 personen aan boord.

Wij bieden deze boten niet standaard aan als 50 en 103 oersoons boot omdat het erg proppen is. Maar het is veilig en de keuze is aan u.

Wij proberen uiteraard iedereen mee te nemen die bij ons aan boord wil voor de rondvaart. U kunt dus op de bonnevooi komen maar als u zeker wilt zijn van een plaatsje of met meerdere mensen komt is het aan te raden om te reserveren want dan is uw plek gegarandeerd!

Wat gezellig dat u met ons wilt komen varen! Voor de touristen rondvaart kunt u gemakkelijk reserveren via onze site. Voor prive rondvaarten kunt u het contactformulier invullen, wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op!

© Copyright 2018 Rondvaart Zwolle - All rights reserved.   |   Powered by TecTronics   |   Algemene voorwaarden   |   Vacatures   |   Privacy   |   Links